Coa seca e o frío os cogomelos silvestres faltaron á cita. Menos mal que tamén os hai cultivados, para saboreo dos nosos padais.
1 comentario:
Anónimo
dixo...
Certamente estou engaiolado polo tema da micoloxía. Gústame tanto a recollección, como a consumición, como o seu estudo. Coido que quen máis sabe deste tema na Galiza é Marisa Castro, da Universidade de Vigo, quen escribíu varios libros sobre o tema, penso que todos eles no idioma do país.
As miñas especies favoritas son o Coprinus Comatus (en tortilla está moi bo, recoméndoo), que é branco cando novo e a Amanita Muscaria (esta última especie para contemplar, porque ten muscarina, un produto tóxico)
1 comentario:
Certamente estou engaiolado polo tema da micoloxía. Gústame tanto a recollección, como a consumición, como o seu estudo. Coido que quen máis sabe deste tema na Galiza é Marisa Castro, da Universidade de Vigo, quen escribíu varios libros sobre o tema, penso que todos eles no idioma do país.
As miñas especies favoritas son o Coprinus Comatus (en tortilla está moi bo, recoméndoo), que é branco cando novo e a Amanita Muscaria (esta última especie para contemplar, porque ten muscarina, un produto tóxico)
Publicar un comentario